Vragen & Antwoorden

Hier vind je de meest gestelde vragen en antwoorden. Staat je vraag er niet bij, neem dan contact met ons op.

Kan ik mijn bestelling annuleren?

Wanneer je je bestelling betaald hebt, is deze definitief en kan niet meer geannuleerd worden. Je ontvangt een bevestigingsmail zodra je bestelling ontvangen is.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Gepersonaliseerde posters en downloads kunnen niet geretourneerd worden en vallen niet onder het herroepingsrecht. Het is daarom belangrijk dat je alle ingevulde informatie goed controleert voordat je je bestelling plaatst. Wij doen er alles aan om je bestelling in uitstekende kwaliteit te leveren. Mocht er toch iets niet goed zijn gegaan (bijvoorbeeld een beschadiging), neem dan contact met ons op per e-mail, telefoon, SMS of WhatsApp met een duidelijke foto van de beschadiging. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

E-Mail: info@printcandy.nl

SMS-WhatsApp: 06-45412546

Mijn bestelling is beschadigd. Wat nu?

Wij doen er alles aan om je bestelling in uitstekende kwaliteit te leveren. Mocht er toch iets niet goed zijn gegaan (bijvoorbeeld een beschadiging), neem dan contact met ons op per e-mail, telefoon, SMS of WhatsApp met een duidelijke foto van de beschadiging. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

E-Mail: info@printcandy.nl

SMS-WhatsApp: 06-45412546

Wanneer komt mijn bestelling?

De levertijd bedraagt 2 tot 3 werkdagen. Levering naar België duurt meestal 3 werkdagen langer vanwege de verzendtijd, dus deze kan je binnen 5 á 6 werkdagen thuis verwachten. Verzending naar andere landen binnen de EU kan variëren en duurt meestal 5 werkdagen vanaf het moment van bestellen.

Wanneer ontvang ik mijn DIY Download?

Zodra je de bestelling hebt betaald en afgerond, ontvang je een e-mail met de bevestiging en een link naar het bestand.

Hoe wordt mijn bestelling verzonden?

Posters worden in een speciaal voor Printcandy gemaakte golfkartonnen omslag geleverd. Kleine afdrukken worden met de brievenbuspost verzonden, grote afdrukken worden door de pakketdienst van PostNL bezorgd.

Wat zijn de verzendkosten?

Printcandy houdt het graag eenvoudig. Daarom berekenen wij geen bezorgkosten voor bestellingen binnen én buiten Nederland. De prints worden dus gratis thuisbezorgd.

Kan ik iets aan het ontwerp aanpassen of toevoegen?

Helaas is dat niet mogelijk. Er zijn enkele uitzonderingen, zoals wanneer je meer of andere familieleden wilt dan waar je uit kan kiezen, of als een naam niet past. Stuur in dat geval een e-mail met je vraag en wij zorgen dat het goed komt.

Is mijn bestelling wel goed doorgekomen?

Ja, je bestelling is goed doorgekomen :) In het geval dat we een poster zonder ingevulde gegevens zien in een bestelling, nemen we altijd contact op. We zullen nooit een poster verzenden zonder ingevulde gegevens (en mocht dat toch gebeuren, dan lossen we dat uiteraard op).

Ik wil graag een geboorteposter bestellen, maar het kindje is niet opgemeten. Kan het cm-vak vervangen worden?

Omdat we deze vraag vaak krijgen, hebben we hier een oplossing voor verzonnen. Het cm-vak kan worden vervangen door een tekstvak met “It’s a boy!” of “It’s a girl!”. Als je hier gebruik van wilt maken, geef dit dan aan in het cadeauveld aan het einde van het bestellen, en vermeld voor de zekerheid ook of het een jongetje of meisje betreft.

Wat zijn prints?

De prints van Printcandy zijn hippe (mini-)posters in verschillende maten. Je kunt ze overal ophangen en ze zijn makkelijk te combineren. Zo kan je zelf je eigen muurcollage creëren. Onze prints zijn laag geprijsd zodat je met elk budget je huis precies de sfeer kan geven die je zoekt.

De kleinste maat (15 x 21 cm) wordt op 250 grams papier gedrukt. Voor grotere formaten (21 x 30 cm en 30 x 40 cm) maakt Printcandy gebruik van stevig 300 grams papier. Hierdoor hoef je de posters niet in te lijsten (wat natuurlijk wel kan!), maar kan je ze ook bevestigen met washitape of dubbelzijdig plakband.

Hoe kan ik bestellen?

Je kan onze posters makkelijk personaliseren, en je ziet het resultaat direct op je scherm. Voor meer informatie ga je naar onze “Zo werkt het” pagina.

Een hippe poster bestellen bij Printcandy is zo makkelijk:

1.) Zoek een ontwerp uit

2.) Kies de maat of DIY download

3.) Personaliseer de poster door de kleuren en tekst aan te passen. Bij elke wijziging zie je direct hoe het eindresultaat zou worden

Plaats de poster in je winkelmandje en rond je bestelling af. Makkelijker wordt het niet!

Hoe betaal ik, en is dit veilig?

Bij Printcandy kan je kiezen uit de volgende betaalmethodes:

iDeal

PayPal

Visa

Mastercard

Bancontact/Mister Cash

Bij Printcandy betaal je veilig. Je gegevens worden op een gangbare wijze opgeslagen in de database, waarbij wachtwoorden altijd versleuteld zijn. Het dataverkeer bij betalingen tussen Sisow (onze betalingsprovider) en de website is beveiligd en versleuteld.

Daarnaast zijn onze prijzen inclusief BTW en verzendkosten (binnen Nederland), zodat je nooit voor onaangename verrassingen staat bij de kassa.

Welke kleuren hebben jullie en hoe zien deze er in het echt uit?

De kleuren die we gebruiken zijn met zorg uitgezocht. Ze zijn onderling goed te combineren en sluiten aan bij de trend van het moment. Soms is het echter lastig om kleuren te beoordelen op een scherm. Kleuren zien er dan anders uit dan op papier.  Kleuren kunnen verschillen per scherm, aangezien je instellingen en resolutie hier ook invloed op hebben. Wil je weten hoe de kleuren er in het echt uitzien? Hieronder zie je een lijst met RAL kleuren die (bij benadering) overeen komen met de kleuren die Printcandy gebruikt. Een RAL kleurenwaaier kun je huren (of gratis lenen) bij de meeste bouwmarkten.

We gebruiken de codering van RAL D2 Design:

Black Beauty  –  RAL 220 20 05

Custard  –  RAL 085 70 60

Emerald  –  RAL 180 50 35

Night Blue  –  RAL 220 20 20

Raspberry  –  RAL 030 60 40

Soft Blue  –  RAL 240 80 15

Soft Pink  –  RAL 020 80 10

Stone Grey  –  RAL 240 60 10

Teal Blue  –  RAL 220 50 30

Vintage Mint  –  RAL 210 80 10

Op wat voor papiersoort worden de prints gedrukt?

Papier:

  • een stevig papier met een luxe uitstraling
  • Milieuvriendelijk: FSC keurmerk
  • De kleur is wit en het papier heeft een silk coating
  • De kleinste maat (15 x 21 cm) wordt op 250 grams papier gedrukt. Voor grotere formaten (21 x 30 cm en 30 x 40 cm) maakt Printcandy gebruik van stevig 300 grams papier.

Waar kan ik de Algemene Voorwaarden vinden?

Klik hier voor de Algemene Voorwaarden.

In het kort komen onze Algemene Voorwaarden er op neer dat wij, als Printcandy, jou, als consument, een product aanbieden. Wij zullen altijd beschrijven of laten zien wat het product is en welke prijs het heeft. Je kunt onze producten niet retourneren omdat het speciaal op maat gemaakt is. Printcandy houdt zich aan de wettelijke verplichtingen voor het reageren op klachten, het terugbetalen van gelden en het verwerken van je bestelling. Daarnaast moeten wij uiteraard ons best doen een goed product te leveren, maar dat vinden we alleen maar leuk.

Kan ik mijn print ook in een andere maat bestellen?

Helaas niet. Printcandy maakt gebruik van 3 standaard maten. Je kan natuurlijk wel bijna elk ontwerp als DIY download (PDF) kopen. Dit bestand is direct klaar om af te (laten) drukken. Tot welke grootte je het bestand af kan drukken verschilt per ontwerp. Ook is het belangrijk om bij een afdruk groter dan 30 x 40 cm te kiezen voor vlakke kleuren (zoals Vintage Mint) en niet voor foto-achtergronden (zoals Concrete) omdat deze laatste pixelig kunnen worden als ze te groot worden afgedrukt. Stuur ons gerust een e-mail als je hierover twijfelt, zodat we je kunnen helpen!

Kan ik de print als cadeau laten verzenden?

Uiteraard! Je kan een persoonlijke boodschap bij je bestelling schrijven, die wij bij je bestelling inpakken. Laat wel weten welke poster een cadeau is als je er meerdere bestelt.

Wat is een DIY download?

Kan je niet wachten tot je poster bezorgd wordt? Of wil je graag het ontwerp gebruiken voor een grotere maat of bijvoorbeeld een canvas? Bijna al onze prints zijn beschikbaar als DIY download, wat een digitaal bestand (PDF) is wat je zelf kan gebruiken. Na ontvangst van je bestelling en betaling ontvang je direct een e-mail met een download-link naar je bestand. Open de link, sla het bestand op en print je ontwerp thuis of bij een copyshop of drukker. Dit bestand kan je ook gebruiken bij online shops die bijvoorbeeld prints op canvas of muurstickers aanbieden. We sturen in dit geval dus geen poster op, maar leveren uitsluitend het PDF bestand.

Kan ik mijn ontwerp ook als ansichtkaart of canvas bestellen?

Nee, helaas niet. We bieden alleen de formaten aan die bij het gekozen ontwerp beschikbaar zijn. Mocht je toch een ander formaat of product willen, zoals een ansichtkaart, print op canvas, houtbedrukking of grotere poster, bestel dan de DIY download. Bijna al onze prints zijn beschikbaar als DIY download, wat een digitaal bestand (PDF) is wat je zelf kan gebruiken. Na ontvangst van je bestelling en betaling ontvang je direct een e-mail met een download-link naar je bestand. Open de link, sla het bestand op en print je ontwerp thuis of bij een copyshop of drukker. Dit bestand kan je ook gebruiken bij online shops die bijvoorbeeld prints op canvas of muurstickers aanbieden. We sturen in dit geval dus geen poster op, maar leveren uitsluitend het PDF bestand.

Waarom zijn niet alle ontwerpen in alle maten en/of DIY download beschikbaar?

Wegens technische en auteursrechtelijke redenen is helaas niet elk product beschikbaar in alle vier de maten (15x21cm, 21x30cm, 30x40cm en DIY download). Mocht de gewenste maat niet beschikbaar zijn, kijk dan of er alternatieve producten zijn die deze maat wel beschikbaar hebben.

Help! Jullie website doet het niet!

Sommige internetbrowsers (voornamelijk oudere versies van Internet Explorer) geven onze website niet goed weer. Wij zijn dagelijks bezig onze site te optimaliseren, maar er zijn zo veel versies en internetbrowsers, dat het helaas voor kan komen dat niet alle functies het goed doen in je internetbrowser. Printcandy raadt aan gebruik te maken van Safari of Google Chrome, aangezien er geen bekende problemen zijn met deze internetbrowsers. Mocht je nog steeds problemen ervaren, stuur ons dan een e-mail met het besturingssysteem en internetbrowser waar je gebruik van maakt, en wat er niet werkt zoals verwacht.