Zo werkt het

Zelf je poster maken

Een beetje van jezelf, en een beetje van Printcandy. Het mooie aan de posters en printables van Printcandy is, dat je bijna alle ontwerpen zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak. En het is zo makkelijk! Hoe het precies werkt zie je hieronder.

.

In 3 simpele stappen ontwerpen customizen met de online poster-editor:

1. Kies een ontwerp uit in de shop > 2. Kies een maat voor je poster > 3. Pas kleuren en tekst aan > Klaar!

Meer over het personaliseren

Het varieert per product welke keuze-opties er zijn voordat je in de editor de kleuren en teksten kan aanpassen. Bij sommige posters kan je bijvoorbeeld het aantal gezinsleden kiezen of het aantal in te vullen namen. Van veel ontwerpen zijn er twee kleur varianten. Eén met als basis een witte achtergrond en één met als basis een gekleurde achtergrond. Als er 2 kleur varianten zijn van een ontwerp zie je dat op de desbetreffende productpagina. In dit geval kies je behalve de maat ook eerst voor een kleur variant, voordat je de teksten en kleuren aan kan passen in de editor.

Belangrijk om te weten over kleuren

Op het beeldscherm van je computer of telefoon kunnen kleuren er anders uitzien dan in het echt. Dit kan komen door de instellingen van je beeldscherm, maar ook de grootte van het scherm, de kleurinstellingen en de resolutie spelen hierbij een rol.


WYSIWYG editor

De Printcandy editor is een WYSIWYG editor. Oftewel; What You See Is What You Get. Zoals het eruit ziet op je scherm, zo wordt de print ook afgedrukt. Check dus goed in de preview modus van de editor of alle gegevens goed zijn ingevuld en of er geen teksten ontbreken voordat je op NEXT klikt. Op het moment dat je op NEXT klikt is je ontwerp ‘definitief’ en kan je ook geen aanpassingen meer doen. Dus ontdek je daarna nog een foutje, dan moet je de poster opnieuw maken.

Printables & DIY (do it yourself) Downloads 

Kan je niet wachten tot je poster bezorgd wordt? Of wil je graag het ontwerp gebruiken voor een grotere maat of bijvoorbeeld een canvas? Bijna al onze prints zijn ook beschikbaar als PDF bestand / DIY download, wat een digitaal bestand is. In het geval van printables en DIY downloads (PDF) wordt er niets bij je thuis bezorgd maar ontvang je een mail met daarin een link naar je PDF-bestand.

Meer over printables & DIY downloads

Printables & DIY downloads moet je na het bestellen zelf nog printen. Je krijgt dan, in tegenstelling tot de prints, niets thuis gestuurd met de post. Na betaling ontvang  je direct een mail met de download link van het PDF bestand. Je kan hierdoor direct aan de slag en je poster of printables uitprinten. Dit kun je zo vaak doen als je wilt. Dus als je bijvoorbeeld een menu-kaart maakt en bestelt, kun je die vervolgens zo vaak printen als je wilt. Je kunt dit natuurlijk ook bij een copyshop laten doen. Als je een account hebt bij Printcandy kun je daar de link ook vinden en, indien nodig, vaker downloaden.

Over kleur:
Afhankelijk van het materiaal waarop je afdrukt en het type printer kunnen kleuren er anders uitzien dan verwacht. Als je de mogelijkheid hebt maak dan eerst een proefdruk. Indien nodig kun je kijken naar je printer instellingen voor kleurcorrecties. In de copy-shop kunnen ze je hier uiteraard ook mee helpen.

Voor welk formaat is de DIY download geschikt?
Tot welke grootte je het bestand af kan drukken verschilt per ontwerp. Ook is het belangrijk om bij een afdruk groter dan 30 x 40 cm te kiezen voor vlakke kleuren (zoals Vintage Mint) en niet voor foto-achtergronden (zoals Concrete), omdat deze laatste pixelig kunnen worden als ze te groot worden afgedrukt

COPYRIGHT

Het ontwerp is en blijft ten allen tijde het (intellectuele) eigendom van Printcandy, en mag alleen voor persoonlijke doeleinden gebruikt worden.


COPYRIGHT en Printables / DIY Downloads:
.
– Je mag onze ontwerpen NIET verkopen of aanbieden als je eigen ontwerp
– De DIY download is alleen voor persoonlijk gebruik en mag niet voor commerciële doeleinden gebruikt worden
– Je mag de DIY download niet uploaden op een website van jezelf of iemand anders
– Je mag de DIY download niet online publiceren

.

Uiteraard mag je een foto van het eindresultaat delen met anderen, bijvoorbeeld hoe je canvas aan de muur hangt!

Heb je hier vragen over, neem dan contact met ons op.

Vier vaderdag met 10% korting - Gebruik de code 'VADER10'

Vanwege grote drukte bij PostNL kan uw pakket langer onderweg zijn dan gebruikelijk. Houdt rekening met 1-2 extra werkdagen verzendtijd.