Adventskalender

Aftellen naar Kerst met de Adventskalender

Het allerleukste van kerst is misschien nog wel de tijd voor kerstmis zelf. Het bedenken van het kerstmenu, het kopen van de kerstcadeautjes, en natuurlijk het vooruitzicht op een gezellige tijd met familie en vrienden om samen te genieten van heerlijk eten en elkaars aanwezigheid. Met een adventskalender beleef je de voorpret maximaal!

Advent traditie

De adventskalender is een christelijke traditie uit de 19e eeuw, en telt de dagen van advent naar kerst. De kalender bevat 24 luikjes en elke dag mag er 1 luikje worden geopend. Achter elk luikje zit een kleine verrassing voor de kleintjes, wat traditioneel chocola of iets anders zoets is.

.

24 dagen

Tegenwoordig zijn we wat creatiever wat betreft de inhoud van de kalender, en je kunt de kalender dan ook zo uitgebreid maken als je zelf wilt. De hoeveelheid vakjes staat vast, aangezien je de 24 dagen aftelt van advent naar kerst, maar de inhoud en vorm bepaal je zelf. Zo is een adventskalender een mooi moment om bijvoorbeeld bij het afgelopen jaar stil te staan, en kan je de chocolaatjes vervangen door briefjes met mooie spreuken, leuke herinneringen of foto’s.

Zelf maken met Printables

Je kunt een adventskalender natuurlijk kant-en-klaar kopen, maar je maakt hem ook heel eenvoudig zelf met een printable. Je kan het PDF bestand via de button onderaan dit bericht gratis downloaden. Print het bestand uit en knip vervolgens alle datum-labels uit en bevestig ze aan mini-envelopjes of zakjes. Stop in elk zakje een kleine verrassing en hang ze met clips of miniknijpertjes aan een lijn of zet ze bij elkaar in de vensterbank. Heb je de smaak te pakken? Op onze inspiratie pagina vind je nog meer kerst printables ;)

Klik hieronder voor de gratis Printable:

DOWNLOAD PRINTABLE ADVENT KALENDER
Adventskalender - Gratis Kerst Printable
Adventskalender - Gratis Kerst Printable

Knutsel Tip:

Geen zin om rondjes te knippen? Je adventskalender ziet er ook super uit met vierkantjes :)

0 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*