DIY Print op Hout

D.I.Y houtprint

Een blijvende trend en terecht! Het blijft zo mooi, de print op hout. Je kan natuurlijk direct een houtposter bij Printcandy bestellen maar als je een beetje handig bent, kan je ook zelf aan de slag.  Alles wat je nodig hebt is een inkjet-printer en folie sheets.

Bekijk de ‘How to Print on wood’ Tutorial

Voor een DIY print op hout zijn er verschillende technieken te gebruiken, die allemaal hun eigen aanpak vereisen. Als je op YouTube ‘wood print diy’ in tikt, vind je talloze tutorials. Wij hebben al het een en ander geprobeerd en onze voorkeur gaat uit naar de techniek met folie en (inkjet) printer. Super makkelijk en snel klaar!  In het filmpje hieronder zie je hoe het precies werkt:

Recyclen

Geld besparen doe je door te recyclen. In plaats van hout te kopen kan je bijvoorbeeld ook oude snijplanken of dienplanken gebruiken, die je nog hebt liggen of voor weinig geld bij een kringloopwinkel of vintage markt kan kopen. Leuk als decoratie voor in de keuken!

Soorten Hout

Het soort hout wat je kiest voor je print op hout bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke look en feel. Maak een robuuste print op oude verweerde steigerplanken, of juist een strakke print op blank berken. Budget Tip: Op dit moment is underlayment hout erg hip. Voor niet al te veel geld koop je dit bij de Karwei of Gamma, en ze kunnen het direct in kleine stukjes in je gewenste maat zagen.

Printables voor op hout

En als je de smaak eenmaal te pakken hebt kom je vanzelf andere leuke houten items tegen die ook wel een leuk printje kunnen gebruiken. Op zoek naar leuke afbeeldingen om te printen? Bijna alle posters van Printcandy zijn ook verkrijgbaar als DIY download (printable poster) waarmee je direct aan de gang kan.  Zo maak je met de printable kerst posters heel sfeervolle december decoratie.

D.I.Y Cadeau

Iemand verrassen met iets bijzonders en persoonlijks? De mooiste cadeaus maak je zelf! Bijvoorbeeld met een Printcandy Family-Print op hout.  Zoals onderstaande houten gereedsschapskist voor vaderdag met de ‘Super Papa PrintKortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn in ieder geval nog lang niet uitgeprint hier ;) En voor diegene die nu ook enthousiast is: Veel DIY Plezier!

0 reactie

 1. Babychaser 24 februari, 2019

  These are so cute! I love that set of wood houses. I pinned them as inspiration for painting something similar in watercolor!

  Blessings,
  Babychaser
  mamasbrush.wordpress.com

 2. Joyce 23 mei, 2019

  Mag ik vragen welke transparante folie jullie gebruikt hebben in het diy filmpje?

 3. Chris 23 mei, 2019

  Hoi Joyce! We gebruiken het liefst van die ouderwetse overheadsheets voor een overheadprojector (zo’n lichtbak met een spiegel bovenin die kan projecteren op een projectiescherm). Daarmee lukt het bijna altijd ;) Groetjes, Chris

 4. Ell_ 8 juni, 2020

  Ik was even benieuwd of jullie dan de sheets voor de laserprinter of gewoon voor de inktjetprinter pakken? Want als ze voor de inktjetprinter zijn lijkt het me direct droog te zijn en niet meer over te zetten op het hout of toch niet?

  Groetjes!

 5. Jeanine den Engelsman 27 september, 2020

  Hej,

  Wat leuk!
  Ik woon in Zweden en vraag me af of jullie hier iets van vernis of zo na het overzetten van de tekst over heen spuiten. Of blijft dit gewoon zitten en zou je het met een vochtige doek af kunnen nemen?

  Groetjes
  Jeanine

 6. Chris 27 september, 2020

  Hoi Eil, we gebruiken ook de “verkeerde” kant, zodat de inkt er niet direct intrekt :)

 7. Chris 27 september, 2020

  Hoi Jeanine, de inkt van een inkjetprinter is op waterbasis, dus je zou het met een licht vochtig doekje kunnen afnemen en daarna liggend laten drogen maar het is wel een beetje een risico. Wil je zeker weten dat de inkt niet verloopt of verkleurt dan kan je inderdaad het hout na het overzetten van de tekst behandelen :)

 8. Mirella 10 januari, 2021

  Mag ik vragen hoe je de print op het hout(mdf)overzet?…

  Grtjes mirella

 9. Chris 10 januari, 2021

  Hoi Mirella, in het Youtube filmpje in het blogbericht hierboven zie je precies hoe je dit kan doen :) Groetjes, Chris

 10. Mariska 17 februari, 2021

  Hoi hoi,
  Hartstikke leuk en duidelijk het filmpje.
  Het lukt helaas alleen niet helemaal. Ben bang dat ik verkeerde folie heb. Ik heb foto papier/transparanten vel voor de inkjet printer.
  Is het mogelijk dat je me een site stuurt waar ik de juiste folie kan bestellen want kom er niet helemaal uit.
  Alvast bedankt.

  Groetjes Mariska

 11. Chris 17 februari, 2021

  Hoi Mariska,
  De truc is dat je op de verkeerde zijde van het folie print. Op de gewone zijde wordt de inkt van de printer opgenomen, maar op de verkeerde zijde blijft dit er als het ware op liggen, en kan je het daarna overbrengen op het hout zoals in het filmpje beschreven :)
  Groetjes,
  Chris

 12. Mariska 17 februari, 2021

  Dankje voor je reactie Chris. Dat heb ik gedaan hoor maar helaas. Het staat te licht en daardoor niet goed op het hout.

  Dus mijn sheets zijn wel goed?

 13. Donny Kleuver 27 juli, 2021

  Hallo

  Kan ik ook lamineer folie gebruiken als ik dat eerst lamineer dan is het ook doorzichtig

  Groetjes Donny

 14. Mylène Lootsma 31 juli, 2021

  Hoi,

  Wat super tof! Werkt dat ook voor buiten?

  Liefs Mylène

 15. Christel 6 juni, 2022

  Mijn afbeelding loopt erg uit, word vlekkerig, hoe dit te voorkomen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*