Print op hout

D.I.Y HOUTPRINT

Een blijvende trend en terecht! Het blijft zo mooi, de print op hout. Met de DIY-download kan je de posters van Printcandy ook op hout afdrukken. Dat kan natuurlijk door een drukkerij geregeld worden maar als je een beetje handig bent doe je dit ook heel makkelijk zelf.

Home-DIY styling interieur idee: Family House op hout geprint.
Home-DIY styling interieur idee: Family House op hout geprint.

Bekijk de ‘How to Print on wood’ Tutorial

Voor een DIY print op hout zijn er verschillende technieken te gebruiken, die allemaal hun eigen aanpak vereisen. Als je op YouTube ‘wood print diy’ in tikt, vind je talloze tutorials. Wij hebben al het een en ander geprobeerd en onze voorkeur gaat uit naar de techniek met folie en (inkjet) printer. Supermakkelijk en snel klaar!  In het filmpje hieronder zie je hoe het precies werkt:

Recyclen

Geld besparen doe je door te recyclen. In plaats van hout te kopen kan je bijvoorbeeld ook oude snijplanken of dienplanken gebruiken, die je nog hebt liggen of voor weinig geld bij een kringloopwinkel of vintage markt kan kopen. Leuk als decoratie voor in de keuken

Met printables zelf op hout afdrukken - DIY tutorial van Printcandy

Soorten Hout

Het soort hout wat je kiest voor je print op hout bepaalt voor een groot deel de uiteindelijke look en feel. Maak een robuuste print op oude verweerde steigerplanken, of juist een strakke print op blank berken. Budget Tip: Op dit moment is underlayment hout erg hip. Voor niet al te veel geld koop je dit bij de Karwei of Gamma, en ze kunnen het direct in kleine stukjes in je gewenste maat zagen.

Home-DIY styling interieur idee: Family House op hout geprint.

Printables voor op hout 

En als je de smaak eenmaal te pakken hebt kom je vanzelf andere leuke houten items tegen die ook wel een leuk printje kunnen gebruiken. Op zoek naar leuke afbeeldingen om te printen? Bijna alle posters van Printcandy zijn ook verkrijgbaar als DIY download (printable poster) waarmee je direct aan de gang kan.  Zo maak je met de printable kerst posters heel sfeervolle december decoratie.

DIY Print op hout - Met printables zelf op hout afdrukken - Tutorial van Printcandy

D.I.Y Cadeau

Iemand verrassen met iets bijzonders en persoonlijks? De mooiste cadeaus maak je zelf! Bijvoorbeeld met een Printcandy Family-Print op hout.  Zoals onderstaande houten gereedsschapskist voor vaderdag met de ‘Super Papa Print’Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Wij zijn in ieder geval nog lang niet uitgeprint hier ;) En voor diegene die nu ook enthousiast is: Veel DIY Plezier!

Printcandy Family-Print op houten gereedsschapskist voor vaderdag met ‘Super Papa' Printable

0 reactie

 1. Babychaser 24 februari, 2019

  These are so cute! I love that set of wood houses. I pinned them as inspiration for painting something similar in watercolor!

  Blessings,
  Babychaser
  mamasbrush.wordpress.com

 2. Joyce 23 mei, 2019

  Mag ik vragen welke transparante folie jullie gebruikt hebben in het diy filmpje?

 3. Chris 23 mei, 2019

  Hoi Joyce! We gebruiken het liefst van die ouderwetse overheadsheets voor een overheadprojector (zo’n lichtbak met een spiegel bovenin die kan projecteren op een projectiescherm). Daarmee lukt het bijna altijd ;) Groetjes, Chris

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*