‘Family’ muur collage met foto’s

Muur collage met foto’s en prints

Een muur collage met foto’s fleurt elke ruimte op. De combinatie van foto’s en prints maken een collage afwisselend en persoonlijk.  Met een thema maak je er een mooi beeld-verhaal van. Een familie collage bijvoorbeeld in de hal of gang stelt de bewoners van het huis voor, en geeft bij binnenkomst direct het gevoel van een warm welkom.

.

Zwart-wit met kleur-accent

Zwart-wit posters zijn dé trend en passen in elk interieur, maar met een accent-kleurtje maak je van een muurcollage helemaal een eye-catcher in je interieur.

.

Tips & Tricks

Het mooiste resultaat krijg je door foto’s te gebruiken die qua helderheid en kleur op elkaar lijken. Bijvoorbeeld allemaal in zwart-wit of allemaal met hetzelfde instagram filter. Afwisseling maakt een collage ‘spannend’. Denk hierbij aan tegenstellingen zoals groot-klein, donker-licht, rust-druk, close up-veraf. Een muur collage met foto’s en prints oogt al snel druk en chaotisch. Rust en balans creëer je door typografische prints toe te voegen. Gebruik teksten die bij je thema passen maar houd het wel een beetje spannend door niet alles uit te willen leggen. Tekst en beeld versterken elkaar dan.

.

Stramien

Ga je voor een collage in een strakke vorm  (zoals de foto hierboven), dan is het handig om eerst je collage op papier uit te tekenen. Of plak met verwijderbare tape vellen papier in de juiste maten op de muur. Dan krijg je ook een goed beeld van hoe het er straks uit gaat zien. Een stramien voor het maken van muurcollages is een handig hulpmiddeltje.

.

In onze shop vind je bij de rubriek Family Prints ontwerpen die helemaal aansluiten bij een familie muur collage met foto’s. Kies een ontwerp en een maat, om vervolgens de kleuren en teksten aan te passen. Ook erg mooi in combinatie met Text posters! Nog op zoek naar een mooie tekst voor je print? Kijk dan even bij quotes en citaten.

0 reactie

 1. Saar Vermote 4 november, 2017

  Mag ik vragen van waar jullie bovenstaande fotolijsten precies haalden? 4de foto onder tips en tricks

  Bedankt!

 2. Printcandy 5 december, 2017

  Moderne Lijsten en Design Lijsten:

  Kunstspiegel.nl

 3. anoniem 19 december, 2018

  Bij die posters met geel zie ik er een met een hartje. Kan ik deze ook ergens bestellen?

 4. Janine 9 juni, 2020

  Bij de posters met geel zie ik een foto met een geel hartje erin. Kan ik die foto ergens bestellen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*